Buitenschilderwerk

De buitenkant van woningen en bedrijfspanden hebben in Nederland veel te verduren door de extreme weersinvloeden en weersveranderingen. Zo kunnen bijvoorbeeld de temperatuursverschillen in zomer en winter toch gauw 50 graden zijn. Ook de relatieve vochtigheid speelt een grote rol. Daarom is het belangrijk dat het houtwerk aan de buitenzijden altijd goed is beschermd. Ook gevels kunnen gevoelig zijn voor bijvoorbeeld vochtdoorslag. Of het hier nu gaat om een rijtjeshuis, een monumentale villa of een bedrijfspand, bij ons bent u altijd aan het goede adres. Ook hebben wij bij buitenschilderwerk de mogelijkheid de Sigma color viewer toe te passen. Hiermee kunnen wij digitale foto's van een pand bewerken, zodat de klant een indruk krijgt hoe een bepaalde kleurcombinatie zal staan.

Houtwerk

Ramen, kozijnen, deuren, daklijsten, boeidelen etc. worden door ons zeer serieus behandeld. Bij een traditioneel verfsysteem ( dekkend ) is de levensduur daarom tenminste 5 jaar. Met producten van Sigma en Sikkens worden vaak de beste resultaten behaald. Maar desgewenst kunnen ook andere merken zoals Wyzonol of Veveo ea. worden toegepast.

Rotte houtdelen

Rotte houtdelen vervangen en/of repareren is een van de taken die tegenwoordig door de schilder worden uitgevoerd. Door het gebruik van speciale freesmethoden en epoxyharsen kunnen kleine reparaties van bijvoorbeeld een raam of kozijn worden uitgevoerd. Indien het gaat om grotere reparaties kunnen deze technieken worden gecombineerd met het vervangen van houten delen. Wanneer het hout dusdanig verrot is dat dit niet meer op deze manier kan worden gerepareerd komt onze timmerman in beeld. Tegen scherpe prijzen kunnen hierdoor ramen, deuren, kozijnen, boei en lijstwerk, balkonhekwerken etc. worden vervangen.

Muurwerk

Het behandelen van muren en gevels is weer een heel ander verhaal dan houten ondergronden. Vaak gaat het hier om grote vlakken, daarom kan bijvoorbeeld de kleur hiervan een grote rol spelen bij de totale uitstraling van een pand. Ook is het belangrijk hiervoor hoogwaardige materialen toe te passen. Het is meestal niet afdoende om er zomaar even een buitenlatex op te "smeren". De bedoeling is toch dat het zolang mogelijk meegaat. Indien dit goed gebeurt is het mogelijk dat op gevels de levensduur 10 jaar is (afhankelijk van de ondergrond).